“Jag vill motivera företag att ge innehåll och Dagny en chans”

Szofia Jakobsson

Dagny har historiskt sett (alltså alltid) varit riktigt dåliga på att marknadsföra och sälja sig själva. Det hela är ganska märkligt. Men i och med Szofia Jakobssons intåg på byrån har vi äntligen skärpt oss.

Den har knappt gått en månad sedan Szofia Jakobsson stämplade in på Dagny. För oss övriga på byrån är effekten tydlig – inlägg postas, möten händer och vi tvingas för första gången formulera vilka olika typer av erbjudanden vi sitter inne på. Och att förändringen faktiskt händer är naturligtvis inte en slump.

Szofia Jakobsson har en stabil bakgrund som copywriter och digital marknadsförare. Hon har arbetat länge i branschen och har ett brett nätverk. Som affärsansvarig kommer hon att identifiera potentiella kunder där vi kan bidra med innehåll som faktiskt gör nytta. Hon är dessutom vass på att utforma innehållslösningar som passar kundens utmaningar.

Varför kom du på idén att börja jobba på Dagny?
– Det dök upp en annons i mitt flöde, och det lät som att den beskrev mig på pricken. Att få jobba med innehåll, men ta steget från produktion till försäljning och samtidigt få vara delaktig i de kreativa processerna är i mitt huvud den perfekta rollen. Och ni gillar fotboll, det är ett fett plus.

Vad ser du mest fram emot?
– Jag ser ju fram emot att min benägenhet att ränna runt på stan och prata med folk i tid och otid ska bli en tillgång istället för en belastning. Och att få sitta och tänka ut roliga, smarta och effektiva innehållsidéer ihop med andra kreativa människor.

Har du några visioner/mål med jobbet? Vad vill du uträtta?
– Mitt mål är förstås att jag ska kunna hjälpa Dagny att få förtroendet att skapa innehåll åt många fler spännande företag. Det finns så många som skulle vinna på att satsa mer på innehåll, men det är mitt jobb att dels hitta dem som matchar bra med oss, och motivera dem till att ge det ett försök.

Vad gör du när du inte jobbar innehåll?
– Jag hade kunnat säga Netflix and chill men nu ska jag plugga kreativt skrivande på distans, plus att jag har ett ideellt uppdrag som tar en del tid. Kommer jag iväg till gymmet emellanåt också så är det bra, GAIS hemmamatcher ska också hinnas med. Sen har jag en sambo och en katt som kanske vill ha lite av min tid så jag vet verkligen inte när jag ska hinna dricka champagne längre?

Har du någon oväntad talang?
– Vad är egentligen en oväntad talang? En av mina styrkor är ju att jag använder mina talanger så förr eller senare blir de ju publika. Men folk brukar bli lite förvånade över att jag har tävlat i estradpoesi.

Om man vill ta ett möte och snacka innehåll med dig, kan man höra av sig då?
– Gärna! Ring 0729 – 040902 eller maila mig på szofia@byrandagny.se .

Ofrivillig dräneringstekniker som lyssnar på en låt i taget och bor i skogen.

 

Sugen på content marketing och strategi?

Vet du inte var du ska börja? Hör av dig så tar vi ett inledande samtal om vad innehåll kan göra för dig och vad som är en bra startpunkt.

Kontakta oss