Video som verktyg för att förebygga antibiotikaresistens

piller

Som med så mycket annat i samtiden räcker det inte med kunskap om antibiotikaresistens för att få till en förändring – det krävs storytelling och målgruppsanpassat innehåll. Och det är precis det vi skapat tillsammans med medtech-företaget 1928 Diagnostics.

1928 Diagnostics levererar en molnbaserad tjänst som gör det möjligt för sjukhuslaboratorier att snabbt avgöra vilken typ av antibiotika som ska användas på en patient, samt arbeta preventivt mot infektionsutbrott och därmed förebygga antibiotikaresistens.

Att 1928 Diagnostics erbjuder en väldigt bra tjänst råder det ingen tvekan om, men den känslan av positiv energi och innovation vi fick när vi träffade personerna i företaget gick inte att hitta i deras digitala kanaler. Som ett första steg föreslog vi videoklipp där personer ur verksamheten fick kliva fram och berätta om vilken skillnad 1928 Diagnostics faktiskt gör.

Resultatet blev en video med bolagets tekniske chef Fredrik Dyrkell, samt en video med styrelseledamoten Professor Gunnar Kahlmeter. Sedan leveransen har filmerna använts i en många sammanhang. Förutom på hemsidan och sociala medier har de skickats ut i nyhetsbrev samt visats i mässmontrar. Som en komplement till videoleveransen gjorde Dagny även transkriberingar som senare kunde förvandlas till blogginlägg för de som hellre vill konsumera informationen i textformat.

– Vi ser att vår bransch jobbar mycket med innehåll, och jag är glad att vi valde video eftersom det ger mer liv åt budskapen, säger bolagets försäljningschef Fanny Boije af Gennäs Erre.

Fanny tror att 1928 kommer vilja skapa mer video i framtiden, till exempel genom att filma föredrag eller intervjua kunder i samband med workshops.

 

Gillar GAIS, katter, internet, medelhavsklimat, ordvitsar och sanningssägare.

 

Sugen på content marketing och strategi?

Vet du inte var du ska börja? Hör av dig så tar vi ett inledande samtal om vad innehåll kan göra för dig och vad som är en bra startpunkt.

Kontakta oss