Egmont Publishing


Vad: Redaktion och produktion
Kund: Egmont Publishing

Hur får man en digital generation att engagera sig i printprodukter? Det är både enkelt och komplicerat på samma gång: nämligen genom att skapa fängslande format och intressant innehåll.

Den utmaningen var i högsta grad aktuell när Egmont gav Dagny i uppdrag att skapa en så kallad posterspecial inför 2018 års fotbolls-VM i Ryssland. Målgruppen är ungdomar i åldrarna 10-18 år och magasinet, som bara ges ut vid ett tillfälle, är tänkt att rymma såväl planscher som läsvärda texter om mästerskapet.

Dagny stod här för det strategiska arbetet, som bland annat involverade en kartläggning av vilka spelare och lag som bär den största attraktionskraften. Det handlade också om att identifiera samt producera innehåll som står sig väl över tid – VM pågår i en månad, produkten trycks dessutom i god tid före premiären – och i konkurrens med utbudet på nätet.

I det 34-sidiga magasinet kunde läsarna bland annat ta del av en rysk språkskola med viktiga samt oviktiga fotbollsglosor, A till Ö genom VM-historien, en genomgång av de största stjärnornas prestationer under tidigare turneringar och, såklart, massa posters.

I slutändan hölls tidsplanen med god marginal, och tack vare det fina samarbetet med Egmont och Malmö-baserade R&D Grafiska, som stod för layouten, blev slutprodukten något som verkligen stack ut i butikernas tidningshyllor.

– Dagny är en mångsidig byrå med noggranna och lösningsorienterade medarbetare. De är lätta att kommunicera med och håller alltid deadlines, säger Ann Sjövall, Product Manager på Egmont Publishing AB.

Om Egmont

Egmont har en ledande position på den nordiska mediemarknaden och ger ut en rad starka tidskrifter som de flesta har någon relation till. För barn och ungdomar finns titlar som Kalle Anka, Bamse eller Min Häst i utbudet och för de lite äldre finns Hus & Hem, Golf Digest och King (bland mycket, mycket annat).

Dagny skapar bland annat innehåll för fotbollsmagasinet GOAL – som 2019 fyller 25 år – samt webbsajten goal.se, som syftar till att fånga in prenumeranter samt stärka magasinets varumärke.

Vi är också ansvariga för boken Fotbollsstjärnor samt flera andra titlar, inom såväl fotboll som e-sport.


Sugen på redaktionell hjälp?

Är du i behov av redaktörer eller innehållsskapare? Hör av dig så tar vi ett inledande samtal om hur vi skulle kunna hjälpa er.

Kontakta oss